15 augusti, 2016

Aktiviteter

En dag som Minimyra – Återkommande aktiviteter

Varje dag innebära nya spännande äventyr och utmaningar,

men också en del gemensamma inslag för kontinuitet och trygghet.

Dagen börjar med att barnen anländer. På förmiddagen går vi ut och träffar andra dagmammor och barngrupper för gemensam lek och genomför olika aktiviteter så barnen får en större gruppgemenskap.

Efter gemensam lek går vi hem och lagar och äter mat. Därefter väntar en liten tupplur där vi släcker ner och lägger oss på madrasserna tillsammans. De äldre kanske istället väljer att rita eller pyssla.

På eftermiddagarna är vi ute eller inne och leker, berättar sagor och läser eller myser tillsammans.

En dag i veckan packar vi matsäck och går ut i skogen där barnen lär sig mer om djur och natur. Jag är utbildad ledare för skogsknytte inom friluftsfrämjandet.

En dag i veckan innehåller också rytmik, där vi sedan träffas i lekparken.

Minst en gång i månaden går vi till biblioteket för att låna böcker. Jag läser ofta för barnen då det är bra för fantasin och språkutvecklingen.

Vi besöker vår kyrka S:t Jakobi i Vällingby ett par gånger om året när de har aktiviteter, till exempel julkrubban vid jul.

Utöver det så genomför vi regelbundet nya utflykter och aktiviteter såsom besöker en djurpark eller går på barnteater. Har vi kameran med så tar vi gärna bilder för föräldrar och andra att läsa om här på hemsidan under tidigare genomföra aktiviter.